Robs Tourpools

Organiseer een pool met jouw eigen spelregels en puntentelling


Startpagina |Aanmelden |Jaargang 2018 |
Europa Have Tourtoto 2018

Beste AH, Gall & Gall of Hema collega's van Europa Have,

Leuk dat je meedoet aan onze traditionele Tourtoto. Zoals ieder jaar, zijn er behalve de eer en 3 weken plezier ook weer leuke prijzen te willen (zie hiervoor de posters in de winkel).

Dit jaar hebben we een kleine wijziging in de opzet van de toto. Gezien het grote aantal deelnemers de afgelopen jaren, is de kans op (nagenoeg) dezelfde lijsten vrij groot, dus om de kans op identieke lijsten iets kleiner te maken én de spanning er tot het laatst in te houden, spelen de reserverenners dit jaar een belangrijkere rol! De reserves vallen namelijk ook tijdens de Tour de France in, als er een basisrenner uitvalt, waarbij de volgorde van de reserverenners hierbij bepalend is, dus vul altijd 5 reserves in en denk na over de volgorde waarin je ze in wilt laten vallen!

Veel plezier en succes met het invullen van de lijst en tijdens de 3 hopelijk spannende weken.

Organisatie Europa Have Tourtoto 2018

Uitleg spelregels
Selecteer 15 basisrenners en 5 reserves (verplicht!). De basisrenners uit jouw ploeg kunnen iedere dag punten voor je scoren (alleen een eventuele ploegentijdrit telt niet mee) als ze bij de 1e 15 van de etappe eindigen.

De puntenverdeling is als volgt:
1e256e1411e5
2e227e1212e4
3e208e1013e3
4e189e 814e2
5e1610e615e1

Een uitgevallen basisrenner kost je éénmalig 25 strafpunten. Echter: voor de eerste 5 uitvallers komt op volgorde van opgaaf steeds een reserve in de plaats die vanaf de dag ná uitvallen weer gewoon punten voor je kan gaan pakken. Denk dus goed na over het opstellen van je reserves en de volgorde daarin want zij kunnen uiteindelijk het verschil gaan maken.

De uiteindelijke winnaar is diegene die aan het einde van de Tour de France de meeste punten heeft gehaald.